Mieszanka chlebowa chleb bezglutenowy biały

Mieszanka chlebowa chleb bezglutenowy biały

Mieszanka chlebowa chleb bezglutenowy biały Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego. Skład:Skład: mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, mąka z prosa, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, drożdże, monodiglicerydy kwasów tłuszczowych.
13.39 zł brutto
12.75 zł netto za szt. cena minus VAT 23%
Dostępność:
Przewidziana dostawa:
Drukuj Drukuj
Drukuj

Zapytaj o produkt

lub Anuluj

Opis produktu

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego

 

Jeżeli starasz się ograniczać ilość spożywanego glutenu lub całkowicie z niego rezygnujesz, nasza mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego białego jest idealnym rozwiązaniem. To wygodny sposób na to, by mieć chleb biały na stole, ale w zdrowszej, pozbawionej glutenu wersji. Wystarczy kilka chwil, a Twój dom będzie pachniał pysznym, świeżym pieczywem!

 

Pieczywo bezglutenowe – dobry wybór na śniadanie i kolację


Chleb bezglutenowy biały to uniwersalny produkt spożywczy, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Doskonale nadaje się na śniadanie, kolację czy jako dodatek do zup. Co ważne, dostarczy Twojemu organizmowi niezbędnej energii.

 

Pieczywo bezglutenowe – wartości odżywcze


Nasz biały chleb bezglutenowy łączy w sobie wszystkie zalety mąki ryżowej, tapioki i jaglanej. Zawiera więcej składników mineralnych i substancji odżywczych niż zwykły chleb z mocno oczyszczonej mąki pszenicznej. Jest również odpowiedni dla osób chorych na celiakię.

 

Skład:
- Mąka ryżowa
- Skrobia modyfikowana tapiokowa
- Mąka z prosa
- Cukier
- Sól
- Mielona łuska babki płesznik
- Hydroksypropylometyloceluloza
- Drożdże
- Monodiglicerydy kwasów tłuszczowych

 

Informacje dodatkowe:
- Mieszanka do wypieku nadaje się do automatów do pieczenia chleba oraz piekarników.
- Masa netto: 500g

 

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj foremkę do chleba i natłuść ją.
2. Przesyp suchą mieszankę do wysokiej miski.
3. Ciągle mieszając, dodaj do masy 3 łyżki oleju, 415ml wody i 2 łyżeczki octu.
4. Wyrabiaj ciasto dokładnie, aż uzyskasz jednolitą masę. Pozostaw w misce na 10 minut w ciepłym miejscu. Następnie ponownie wyrabiaj przez 2 minuty.
5. Przełóż masę do przygotowanej formy. Przykryj całość ściereczką i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
6. Rozgrzej piekarnik do 200°C z funkcją termoobiegu, wstaw foremkę i piecz chleb przez 20 minut.
7. Zwiększ temperaturę do 225-230°C i piecz kolejne 7 minut. Następnie wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez 5 minut.
8. Wyjmij chleb z foremki i studź przez 15 minut, aby odparował.
9. Wypiekając w automacie, dodaj składniki jak w pkt 1-3 i ustaw program podstawowy. Wspomagaj proces mieszania drewnianą łopatką, aby ciasto było jednolicie wymieszane.

Produkt bezglutenowy wolny od alergenów.
Produkcja w warunkach gluten free. Numer certyfikatu: PL-026-009.

Opinie produktu
Opinie produktu
Opinie (0)
(0) 0% kupujących poleca

Produkty z tej samej kategorii

Przyprawa ziele angielskie 100g

Ziele angielskie to wysuszona niedojrzała jagoda Pimenta dioica
9.16 9.89 9.16 9.89
cena netto cena brutto cena netto cena brutto

Nasiona chia 1kg

Nasiona chia 1kg
30.94 32.49 30.94 32.49
cena netto cena brutto cena netto cena brutto

Przyprawa do masła ziołowego i twarogu 30g

Przyprawa do masła ziołowego i twarogu doskonała do urozmaicenia tradycyjnych kanapek
5.92 6.39 5.92 6.39
cena netto cena brutto cena netto cena brutto

Przyprawa czosnek mielony 50g

Przyprawa czosnek mielony
5.90 6.20 5.90 6.20
cena netto cena brutto cena netto cena brutto

Przyprawa imbir kłącze 30g kartonik

Imbir kłącze idealna przyprawa di dań kuchni azjatyckiej
6.47 6.99 6.47 6.99
cena netto cena brutto cena netto cena brutto

Guma guar 1kg

Guma guar
21.94 26.99 21.94 26.99
cena netto cena brutto cena netto cena brutto
Loading...
Loading...